הפיתות של השריף
אם שמעתם על או אפיתם את הפיתות של השריף - נעים מאד!
השריף זו אני.
השריף זו אני.
למה שריף?
כשנרשמתי בפעם הראשונה לאחד מהפורומים שעסקו באוכל, התלבטתי באיזה כינוי
להציג את עצמי. באותם רגעים ישב לידי הבן הקטן שלי ושיחק, שאלתי אותו אם יש לו רעיון
בשבילי, הוא לא היסס וענה: "השריף, את השריף של
הבית..."
והפיתות? כשהעליתי,
את המתכון הזה לפורום, אחרי שבועות שהן כיכבו אצלי בבית בכל מיני גרסאות (פיתות,
פוקצ'ות, פיצות, לחמא בעג'ון וגם ממולאות בכל טוב), לא חלמתי איזה באזז המתכון הזה
יעשה, וכמה תגובות ושיתופים המתכון יקבל.
הוא מופיע גם באתרים שלא ביקרתי בהם, ומצוטט אלפי פעמים בגוגל ולא בכדי...
הוא מופיע גם באתרים שלא ביקרתי בהם, ומצוטט אלפי פעמים בגוגל ולא בכדי...
הכיף בהכנת הפיתות
שלי הוא הזמן הקצר שחולף מניפוי הקמח ועד שריח הפיתות הנפלאות מתפשט בבית
כלי עבודה:
קערה, כף עץ,
תבנית עוגיות או תבנית תנור
חומרי עבודה:
1 ק"ג קמח לבן, קמח
מלא או תערובת של קמחים
2 כפות שמרים
יבשים
4 כפות סוכר לבן או
חום
½4 כוסות מים פושרים
⅓ כוס שמן קנולה
או שמן זית
½1 כפות מלח
1 כף מולסה (אופציה)
לעבודה:
ננפה את הקמח לקערה
ונערבב עם השמרים והסוכר. ניצור גומה בקמח ונשפוך לתוכה את המים, השמן והמלח.
נכסה בשקית נקיה
ונתפיח 20 דקות.
נערבב שוב עירבוב קל רק עד שהבצק יאבד את נפחו. ניתן לבצק לנוח 10 דקות ובזמן הזה נחמם את התנור ל230-250 מעלות, תלוי בסוג התנור.
נרפד את התבנית בנייר אפיה, נתיז קצת ספריי שמן ונפזר קמח תירס או סולת, גם קמח רגיל יעשה את העבודה.
נערבב שוב עירבוב קל רק עד שהבצק יאבד את נפחו. ניתן לבצק לנוח 10 דקות ובזמן הזה נחמם את התנור ל230-250 מעלות, תלוי בסוג התנור.
נרפד את התבנית בנייר אפיה, נתיז קצת ספריי שמן ונפזר קמח תירס או סולת, גם קמח רגיל יעשה את העבודה.
נכין צלחת קטנה עם מי
ברז ומצקת קטנה. נטבול את המצקת במים ונקרוץ עם המצקת חופן של בצק
ונניח את הבצק על התבנית. המים יגרמו לבצק לגלוש מהמצקת , נחזור ונטבול את המצקת במים לפני כל קריצה מהבצק .
נניח את פיסות הבצק בתבנית תוך שמירה על מרחק של 5 ס"מ בין פיתה לפיתה.
נשטח עם גב המצקת הרטובה את הפיתות
ונפזר מעליהן שומשום/קצח/מלח גס/גרעיני דלעת או כל מה שהדמיון והטעם שלכם מבקש.
להכניס מיד לתנור. לא אין כאן טעות, אין צורך להמתין להתפחה נוספת.
ונניח את הבצק על התבנית. המים יגרמו לבצק לגלוש מהמצקת , נחזור ונטבול את המצקת במים לפני כל קריצה מהבצק .
נניח את פיסות הבצק בתבנית תוך שמירה על מרחק של 5 ס"מ בין פיתה לפיתה.
נשטח עם גב המצקת הרטובה את הפיתות
ונפזר מעליהן שומשום/קצח/מלח גס/גרעיני דלעת או כל מה שהדמיון והטעם שלכם מבקש.
להכניס מיד לתנור. לא אין כאן טעות, אין צורך להמתין להתפחה נוספת.
לחמא בעג'ון? אין בעיה, טגנו כמה דקות בשר טחון במחבת לוהטת, תבלו בתבלין לשווארמה ופזרו על הפיתות לפני האפיה.
ממולאים? קלי קלות:
הכניסו פיסה קטנה של בצק לתבנית מאפינס מרוססת בשמן ומקומחת, הניחו מילוי מכל סוג
וכסו בחתיכת בצק נוספת. אל תשכחו לפזר מעל קצת שומשום. ניתן להכין מילוי סביח: טונה,
לימון כבוש וזיתים או לחלופין, כמה קוביות שוקולד או כפית ממרח שוקולד והרי
לכם לחמניה עם שוקולד לבית הספר.
פינת הטיפים
המלצה לתערובת גבינות
לפיצה
50% גבינת עמק מגוררת
25% גבינת פרמזן
מגוררת
25% גבינת מוצרלה
מגוררת
כבר חושבים על "משלוחי מנות"?
עקבו אחרי בפוסט הבא
כבר חושבים על "משלוחי מנות"?
עקבו אחרי בפוסט הבא
אין עליך! אני זוכרת איך רצתי להכין אותן כשפרסמת בפעם הראשונה! תמונות נהדרות
השבמחקנראה מעולה !
השבמחקוואי ואי שחקת אותה , מהממם , יפה , טעים מנסיון .
השבמחקאיזה פוסט יפה וברור. והפיתות-שריפיות לגמרי.
השבמחקהשריף של הבית!! גדול (-:
השבמחקפיתות מעולות, אלפי פיתות לא טועות.
איזה יופי,נראה מליון דולר,וזה המיוחד בך רבקה,שאת נותנת לנו מתכונים שלכל אחת מצליחים,ועושים רושם של מקצועניות....
השבמחקאיזה יופי
השבמחקהפיצות סוףףףףףף
השבמחקהפיצות סוףףףףףף
השבמחק