יום שלישי, 24 במרץ 2015

מיונז ברגע


במשך שנים ניסיתי להכין מיונז, במיוחד בערב פסח, כשקשה ויקר מאוד למצוא מיונז איכותי, וללא הצלחה. ניסיתי להכין  בטפטוף איטי, בטפטוף מהיר, עם ביצה שלמה או רק עם חלמון, בטריפה ידנית  או במעבד מזון. נהרות שמן נשפכו ומיונז ביתי לא היה.
לפני כמה שנים, בעודנו מדברות על הספקי ערב פסח, סיפרה לי חברה בקלילות שכבר כמה צנצנות מיונז שלה במקרר....  
איך הספקת כל כך הרבה, הרי להכין צנצנת מיונז גוזל זמן?
היא חייכה ואמרה, את צנצנת המיונז של אמא שלי  אורך 30 שניות להכין, בדוק ומנוסה.
ואני מוסיפה: 30 שניות הכנה ו-100% הצלחה.


הדברים החשובים במיונז הזה הם כלי העבודה.
חייבים בלנדר מוט, גם הפשוט ביותר שנמכר ברשתות השיווק עושה עבודה טובה מאוד.
צנצנת או כוס שקוטרה גדול במעט מאוד מקוטר להב הבלנדר מוט.
אני מעדיפה להכין את המיונז ישר בצנצנת שבה אאכסן אותו: כך חוסכים שטיפת כלי נוסף.

מיונז בסיסי

1 ביצה
1 כפית חרדל שאוהבים (חרדל הוא קטנייה, בפסח אפשר לוותר עליו)
1 שן שום קלופה
1 כף חומץ
½ כפית סוכר (אופציה)
¼ כפית מלח
240 מ"ל /1כוס שמן  אגוזים או כל שמן אחר

בתחתית הכלי מניחים בזהירות ביצה שלמה וטרייה, ומעליה את שן השום הקלופה, החומץ, הסוכר והמלח.

מניחים, בלי להפעיל, את להבי בלנדר המוט מעל החלמון והשום ובסוף את כל כמות השמן מעל


ורק אז מתחילים להפעיל את הבלנדר, תוך כדי הרמה איטית של המוט, מורידים ומעלים שוב.






 זהו, יש לנו צנצנת של מיונז, הטעים ביותר שאכלתם.




המיונז נשמר שבוע במקום הקר ביותר במקרר. כדאי להקפיד להכניס רק סכו"ם חד-פעמי לצנצנת, בעיקר בגלל הניקיון שחשוב מאוד במיונז וגם בגלל שכך הוא נשמר פרווה.

רוטבי מיונז יש בשפע בכל השנה  אבל מכיון שבהרבה בתים בפסח המיונז הופך לממרח בסיסי למצה אפשר וכדאי להכין ממרחי מיונז בטעמים מגוונים:

מיונז איולי:

1 ביצה
3 שן שום קלופה
2 כפות מיץ לימון
½ כפית סוכר (אופציה)
¼ כפית מלח
1/4פלפל שחור
200 מ"ל שמן  אגוזים או כל שמן אחר
50 מ"ל שמן זית

מיונז עם רוטב צ'ילי

1 ביצה
1 שן שום קלופה
50 מ"ל רוטב צ'ילי (יש מתכון שלי בחוברת מספר Xׂׂ)
¼ כפית מלח
250 מ"ל/1 כוס שמן  אגוזים או כל שמן אחר

מיונז בטעם מעושן

1 ביצה
1 שן שום קלופה
1 כף חומץ
½ כפית סוכר (אופציה)
¼ כפית מלח
240 מ"ל /1 כוס שמן  אגוזים או כל שמן אחר
1/4 כוס בשר חציל קלוי ומקולף או לאוהבי החריפות ,פלפל חריף קלוי ומקולף

מיונז עם שמיר

הכינו מראש 2 כפות של עלי השמיר בלבד, ללא הגבעולים, צרפו אותם למיונז אחרי
שהוא מוכן. הרימו את הבלנדר שפכו את העלים ועשו סיבוב אחד קצר נוסף עם הבלנדר.

מיונז עם חזרת
מכינים חזרת לסלק? או לצלחת הסדר? הפרישו כף גדושה והוסיפו למיונז בשיטה של הוספת העלים

פורסם לראשונה בעיתון טעימות בגליון פסח תשע"ה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה